[O2] Problem z zestawem głośnomówiącym

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mayki
    Classic
    • 2010
    • 32

Zamieszczone przez Maicroft
    ziutsane, A to jeszcze plecow tej kieszeni nie wyciales??
    no wlasnie oto chodzi ze nie, chcialem ostatnio zamienic a tam w plecahc jeszcze jakis kolek sterczy, ale jak wszystko dobrze pojdzie to bede instalował przy pomocy audiocar mielec jakieś glośniczki to poprosze by mit taki manewr zrobili,
    P.S. czy po wycieciu pelckó schowek/ramka nie straci na stabilnosci i nie zacznie trzeszczeć ?

[ Dodano: Wto 10 Mar, 09 16:45 ]
    Zamieszczone przez alfee
    blumchen, Poszukaj na forum wątku o uchwycie do napojów. Ja się przygotowuję do montażu takiego uchwytu i mam zamienione radio z półeczką. Za tydzień powinien być uchwyt, to zajmie miejsce półki.
    Obrazek
    uchwyt na napoje bardzo by mi sie przydał zaraz poszukam
    dzięki

[ Dodano: Sob 14 Mar, 09 08:27 ]
    Zamieszczone przez alfee
    blumchen, Poszukaj na forum wątku o uchwycie do napojów. Ja się przygotowuję do montażu takiego uchwytu i mam zamienione radio z półeczką. Za tydzień powinien być uchwyt, to zajmie miejsce półki.
    Obrazek

jeszcze jedno pytanko, wyciolem tyl tej kieszeni, ale po wlożeniu, licuje sie prawie całkowicie z przednie maskownicą ale pod przyciskami ASR, ogrzewania szyby it wystaje wielka szpara i widac użebrownaie tej półki, robię coś nie tak ?
  • jaro_sz-n
    Classic
    • 2008
    • 13

Witam serdecznie

Może ktoś z forumowiczów już to przerabiał i coś pomoże:

Posiadam zamontowany oryginalny zestaw GSM II do Skody który współpracuje z wyświetlaczem Maxidot i oczywiście radiem. Problem jest tego typu że książka telefoniczna wyświetla się na wyświetlaczu Maxi Dot i widać wszystkie opisy i spokojnie można z niej korzystać niestety jak ktoś do mnie dzwoni to wyświetla mi się tylko numer rozmówcy mimo ze figuruje w książce telefonicznej zarówno telefonu jak i komputera samochodu. Oczywiście połączenie po Bluetooth

Co zrobić żeby wyświetlały się identyfikacje rozmówców.
    Wielki dzięki za wszelką pomoc.
    Pozdrawiam
    JARO

CB Radio: INTEK M 490 Plus + Magnum AT 71

.... apteczka w twoim samochodzie może uratować czyjeś życie

Komentarz

• adeks
      Drive
      S_OCP Member
      • 2007
      • 87

Podejrzewam, że może być to związane z telefonem - spróbuj przetestować zestaw z innym telefonem.
      Ja korzystam już z trzeciego telefonu i z każdym zestaw współpracował inaczej, a z jednym to nawet nie chciał współpracować. Producenci telefonów mają różne protokoły przesyłu danych w połączeniu Bluetooth i najprawdopodobniej tu jest związek z problemem, który podałeś.
      Octavia 2.0 BKD

Komentarz

• jaro_sz-n
        Classic
        • 2008
        • 13

niestety testowałem zestaw na 3 różnych telefonach i na każdym jest tak samo. W serwisie uzyskałem info że telefony powinny być zapisane na karcie sim a nie w pamięci telefonu i to też niestety nie działa. Twierdzą że powinno działać ale nikt nie wie czemu nie działa tym bardziej że mamy 3 takie auta i w jednym sporadycznie działa.
        Pozdrawiam
        JARO

Komentarz

• rrysio
          Rider
          S_OCP Member
          • 2007
          • 493

A może to kwestia formatu zapisu numeru w książce?

Chodzi mi o to, że numer w książce telefonu masz zapisany np. dziewięcioma cyframi (tzn. 6xx yyy zzz), a gdy ktoś do Ciebie dzwoni to sieć komórkowa podaje numer w pełnej postaci (tzn. +48 6xx yyy zzz) albo z zerem na początku (0 6xx yyy zzz).

Zobacz sobie w jakim formacie Maxi-DOT wyświetla Ci numery gdy ktoś do Ciebie dzwoni, a potem w książce pozapisuj sobie numery telefonów też w tym formacie.

Komentarz

• jaro_sz-n
            Classic
            • 2008
            • 13

rrysio, kombinowałem w szerz i wzdłuż z zapisem numerów i z zerami i bez i z plusami i bez. Mało tego powiem że jak wybieram numer z kierownicy to książkę widzę OK na Maxi Dot i jak dzwonie to wyświetla się zarówno numer jak i osoba. Problem jest tylko jak ktoś dzwoni do mnie
            Pozdrawiam
            JARO

Komentarz

• shado
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 5315
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

jaro_sz-n, miałem to samo w fiatowskim systemie Blue&Me i Nokią E51. Wydaje mi się, że ten protokół tak ma.
              BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• bobinek
                Classic
                • 2010
                • 8

Witam!

Odpowiadając na te problemy wydaje mi się, że zestaw GSM do skody po prostu nie obsługuje telefonów z Symbianem, posiadam (niestety) dwa telefony i ten ze zwyczajnym oprogramowaniem jest obsługiwany bez problemu, natomiast z symianem nawet nie ściąga listy kontaktów z telefonu do samochodu.

A teraz mój kolejny problem po wymianie akumulatora, właśnie ten telefon który zawsze działał bez zarzutu łączy się bezproblemowo, kontakty się wyświetlają ale dźwięk w trakcie rozmowy jest strasznie zniekształcony, brzmi to mniej więcej jak zawieszający się dźwięk w starym komputerze... Co mam zrobić bo już nie mam pomysłu, zmieniałem ustawienia połączenia w telefonie, resetowałem połączenie na razie nic to nie daje.

Komentarz

• Eidos71
                  RS
                  • 2011
                  • 2050
                  • Octavia II (1Z3)
                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Nie wiem, jak przed FL. ale w OII FL fabryczny zestaw GSM obsługuje telefon pod Symbian-em - z Nokią E71 nie ma żadnego problemu.
                  Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                  MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• olejek
                    Ambiente
                    • 2006
                    • 121

Ja używałem HTC a teraz IPhone, wszystkie numery mam zapisane +48 xxx xxx xxx i pokazuje mi OK
                    http://keeprockin.art.pl/‎

Komentarz

• bobinek
                      Classic
                      • 2010
                      • 8

Tak jak pisałem wcześniej w OII telefon z symianem się łączy bez problemu, ale na wyświetlaczu MaxiDOT jest informacja, że spis telefonów jest pusty.

I rozumiem, że nikt nie ma pojęcia co może być przyczyną tego trzeszczenia przy rozmowie? Sprawdzałem dalej, podłączałem ten trzeszczący telefon do innego zestawu w innym aucie i nie ma żadnego problemu...

Komentarz

Pracuję...